Obsah fóra Tuning fórum
FAQ   Hľadať   Zoznam užívateľov   Užívateľské skupiny   Registrácia   Nastavenia   Kontrola súkromných správ 
 Prihlásenie
Obsah fóra Tuning fórum -> Motorové úpravy -> pomozte mi prosim peugeot 106
Autor Správa
jan krnac
Okoloidúci
Okoloidúci

Založený: 30.10.2008

PríspevokZaslal: Ne Jan 11, 2009 22:19:24    Predmet: pomozte mi prosim peugeot 106 Odpovedať s citátom

mam peugeot 106 1.5D a chcel by som do neho umiesnit turbo z peugeota 306 1.9TD. co by som musel vymenit okrem vyfukoveho. sacieho potrubia a chladia stlaceneho vzduchu.a vobec znesie ten motor take turbo z 1.9-ky.prosim poradte mi.dakujem
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Poki
Mierne pokročilý
Mierne pokročilý

Založený: 06.09.2006

PríspevokZaslal: Po Jan 12, 2009 7:48:40    Predmet: Odpovedať s citátom

vyhod motor a daj tam rovno daky s turbom Very Happy Ale ne nerobim si sradnu. Neoplati sa ti tam dorabat turbo, za tie peniazky co by si tam nahodil turbo si kupis lepsi motor....
viktor
Moderator

Založený: 23.04.2008

PríspevokZaslal: Po Jan 12, 2009 8:49:50    Predmet: Odpovedať s citátom

zvlášť za turbo, intercooler, a na mieru vyrobené zvody a výfuk dáš viac peňazí ako keby si zohnal kompletný motor 1.9TD, motor povedzme zoženieš z vrakáču za maximálne 300eur, pričom zvlásť za turbo si vypítajú v pohode 200, je výhodnejšie brať veci v celku
Návrat hore
jan krnac
Okoloidúci
Okoloidúci

PríspevokZaslal: Po Jan 12, 2009 18:22:52    Predmet: Odpovedať s citátom

no ja prave pracujem v skotsku a kupil som si tu peugeot 306 1.9td.a na slovensku mam 106-ku. rozmyslal som tiez nadtym ze prehodit cely motor ale co potom na tech.kontrole to mi uz isto nezozeru.ale ked prehodim len turbo a ostatne veci myslim ze to by som este dokazal neak uhrat.zo zaciatku som chcel 306-ku dat prerobit no ale to by ma viac stalo ako keby som ju kupil priamo na slovensku.a slo by to vlasne prehodit.dik za rady.
Návrat hore
Poki
Mierne pokročilý
Mierne pokročilý

Založený: 06.09.2006

PríspevokZaslal: Po Jan 12, 2009 19:58:15    Predmet: Odpovedať s citátom

na stk nebudes mat problem. zapltais im. ked nebudu chcet tak pojdes o dum dal....
viktor
Moderator

PríspevokZaslal: Po Jan 12, 2009 22:16:04    Predmet: Odpovedať s citátom

na STK by bol problém aj s tým aj s tamtým, takže je jedno ak prehodíš celý motor, pravdaže ak by tam pasoval, STK budeš musieť aj tak riešiť iným spôsobom, aj na emisnej budú celkom iné hodnoty, takže ak obe autá vlastníš tak najjednoduchší spôsob je prehodiť celý agregát
Návrat hore
johny
Tuning Maniak
Tuning Maniak

Založený: 17.02.2006

PríspevokZaslal: Ut Jan 13, 2009 0:20:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Automobilky vacsinou pouzivaju rovnake propojenia na turba, napr. nissan turba su skoro vsetky T2 na zvody a 5 srubova internal wastegate na downpipe, takze sa da prehodit T25, T28, GT28RS, GT2871R bez akychkolvek inych uprav. Kupis turbo a prehodis, upravis mapy v rj a mas. Turba v rovnakej serii maju ine vnutornosti ale z vonku su v podstate rovnake. Peugot nepoznam ale si myslim ze tiez funguju na podobnom principe cize ak su tie turba v tej istej triede tak by to malo bez problemov pasovat, ale to si budes musiet overit. Akurat bude ti asi treba cipovat rj, a mozno aj vacsie streky. Prehadzovat cely agregat bude ovela drahsie a komplikovanejsie, a podla mna na STK nebudu mat ani potuchy ze je tam ine turbo, ale agregat je uz ovela jednoduchsie zbadat.
Návrat hore
viktor
Moderator

PríspevokZaslal: Ut Jan 13, 2009 12:11:49    Predmet: Odpovedať s citátom

to by tak sedelo, ale problém je že tá 1,5ka je bez turba len klasický atmosférický diesel, takže obávam sa že na hlavu nebudú pasovať ani zvody z tej 1,9tky, takže výroba zvodov, a kopa iných vecí, a RJ je programované na verziu bez turba takže po montáži turba asi bude treba použiť RJ z 1,9tky a doladiť na 1,5ku, takže to je dosť komplikované oturbovať agregát bez turba, a v tomto prípade je asi jednoduchšie riešenie prehodenie celej 1,9tky aj s kabelážou
Návrat hore
jan krnac
Okoloidúci
Okoloidúci

PríspevokZaslal: Ut Jan 13, 2009 12:35:55    Predmet: Odpovedať s citátom

z tym cipovanim bude trochu problem lebo tieto dieselaky nemaju r.j.takze budem musietmenit pumpu co mi tlaci naftu do cerpadla myslim si dufam ze nehovorym blbost.a upravit cerpadlo a trisky z 306-ky.a teraz ma napadlo keby som pouzil turbo z golfa II.1.6 dti.a potrubie by mozno tiez hadam aj pasovalo co myslis. nechcem velmy prehadzovat cely agregat to by musela ist aj naprava lebo na tu prevodovku nepasuje.a naprava je o dost sirsia myslim. Confused

a znesie 1.5-ka turbo z 1.9-ky.
Návrat hore
viktor
Moderator

PríspevokZaslal: Ut Jan 13, 2009 18:51:03    Predmet: Odpovedať s citátom

v pohode znesie to turbo musíš ale nastaviť nižší tlak aby to prežilo, a z toho golfa neviem či to bude pasovať ale zrejme ti zvody ústia do jedného potrubia hneď za hlavou takže môžno by sa tam dalo dovariť prírubu čo sadne na turbo
Návrat hore
jan krnac
Okoloidúci
Okoloidúci

PríspevokZaslal: Ut Jan 13, 2009 22:35:46    Predmet: Odpovedať s citátom

presne to som chcel urobit chcem si doniest druhe zvody a upravit ich.turbo chcem umiestnit na miesto vzducoveho filtra krory je umiestneny pri zvodoch.uz to mam celkom premyslene len budem potrebovat este par rad,lebo s tymto nemam skusenosti.a nebude treba robit nic z piestamy a ojnicamy.prehadzovat za masivnejsie.

a este jedna otazka ktora ma znepokojuje.ked idem na povodnom agregate na 4500 ot.min tak mam rychlost 175 Km/h. ako mam znizit otacky a zvysit rychlost zmenit prevodovku alebo co.
Návrat hore
johny
Tuning Maniak
Tuning Maniak

Založený: 17.02.2006

PríspevokZaslal: Ut Jan 13, 2009 22:37:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak potom suhlasim, ja som myslel ze jeho 1.5 motor uz bol original turbo a chcel len prehodit vacsie turbo z 1.9ky.
Návrat hore
jan krnac
Okoloidúci
Okoloidúci

PríspevokZaslal: Ut Jan 13, 2009 22:42:02    Predmet: Odpovedať s citátom

dakujem ti Viktor za tvoje rady podla toho co pises sudim ze si fakt macher v danom obore
Návrat hore
jan krnac
Okoloidúci
Okoloidúci

PríspevokZaslal: Ut Jan 13, 2009 22:43:59    Predmet: Odpovedať s citátom

nie nie to je 1.5d a prehodit z 1.9 TD bez r.j. obidve
Návrat hore
jan krnac
Okoloidúci
Okoloidúci

PríspevokZaslal: Ut Jan 13, 2009 22:57:02    Predmet: Odpovedať s citátom

chalani chcem sa opytat asi ako dlho sa venujete tuningu.ak mozte tak mi odpiste.dakujem je to len zvedavosti. dakujem
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému   
Zobraziť predchádzajúcu tému
Zobraziť nasledujúcu tému
Obsah fóra Tuning fórum
Strana 1 z 2
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Prejdi na: